7 KEBAIKAN SET VITAMIN WANITA SH@KLEE - UNTUK WANITA SIHAT & HEBAT SEPANJANG USIA

0 Comments

Wanita Dan Usia

Kesibukan menjalankan tugas dipejabat dan tugas rutin di rumah menyebabkan wanita selalunya tiada masa untuk diri sendiri. Penjagaan diri yang ala kadar seringkali menjadi amalan harian. Mencegah lebih baik daripada mengubati. Jika usia mula mencecah keusia 30-an, bersiap sedialah kerana ketika itu prestasi kesihatan badan kita mula merosot dan mudah mendapat pelbagai penyakit. 

Pengorbanan yang paling besar bagi seorang wanita ialah melahirkan anak.Selain itu ,wanita juga sering dilanda masalah seperti senggugut, haid tidak teratur, masalah kulit, rambut gugur, masalah sendi dan sebagainya.


SET VITAMIN UNTUK WANITA Dalam kesibukan seharian, wanita sepatutnya perlu memberi sedikit masa untuk ‘merawat, menjaga dan memanjakan’ diri sendiri. Penjagaan dari usia muda dapat memberi kebahagiaan dan kesihatan yang berpanjangan. Kenapa? Kerana peringkat usia wanita yang berbeza biasanya mengalami masalah kesihatan yang berbeza.


BERIKUT ADALAH MASALAH KESIHATAN WANITA MENGIKUT PERINGKAT USIA.


 • Bawah usia 20 tahun - Ketidakseimbangan hormon disebabkan ovari yang belum matang dan tekanan psikologi.

 • Usia 20 hingga 30 tahun - Ketidakseimbangan hormon disebabkan tekanan psikologi; Polycystic Ovarian Syndrome (PCOS) iaitu keadaan folikel yang terdapat di dalam ovari tidak menjadi matang, gagal untuk mengeluarkan telur dan menyebabkan masalah kesuburan.

 • Usia 30 hingga 40 tahun - Ketidakseimbangan hormon disebabkan tekanan, PCOS, fibroid atau polip pada rahim, endometriosis (tisu selaput rahim tumbuh di luar rahim) dan endometrial hyperplasia iaitu peringkat pra-kanser dinding rahim.

 • Usia 40 hingga 50 tahun - Ketidakseimbangan hormon disebabkan perimenopausal (masa transisi sebelum terjadinya menopause) dan endometrial hyperplasia (pra-kanser).

 • Usia 50 ke atas - Endometrial hyperplasia (pra-kanser) dan kanser.

Kesihatan amat penting bagi seorang wanita terutamanya kepada yang bekerjaya. Kerja tak pernah habis! Selesai rutin harian di pejabat, sambung pula tugasan di rumah. Dialah ibu kepada anak-anak dan isteri melayan suami. Jadi wanita wajib menjaga pemakanan dan perlu mengambil suplement tambahan untuk mengekalkan kesihatan dan kecergasan ke tahap optimum.

Sh@klee menawarkan produk-produk yang hebat untuk memenuhi keperluan wanita pada semua peringkat kehidupannya. Produk itu ialah Set Kesihatan Wanita (Women's Health Shaklee)


Set Vitamin Untuk Kesihatan Wanita :

*     GLA Complex

*     Omega Guard

*     OsteMatrix


Kebaikan supplement wanita hebat:
 • Membantu melegakan simptom senggugut dan menopos
 • Menggalakkan kulit yang sihat dan cantik
 • Menggalakkan tulang yang padat dan kuat
 • Mengurangkan risiko penyakit jantung
 • Melegakan sakit-sakit sendi
 • Membantu membakar lemak dan mendapatkan berat badan yang ideal
 • Meningkat tenaga dan kecergasan, melegakan rasa letih dan lesu

Kesihatan adalah anugerah Allah yang tak ternilai. Wanita patut mengambil berat tentang kesihatan diri kerana wanita adalah sangat berharga. 


Semoga perkongsian ini serba sedikit telah dapat membantu anda untuk lebih memahami
konsep pengambilan suplement agar mendapat nikmat kesihatan secara
semulajadi yang berterusan.

Vitamin bukan ubat, tapi memberi apa yang hak pada tempatnya.
Berkonsepkan alam semulajadi, sesuai dengan falsafah Produk Sh@klee
“Products in Harmony with Nature and Good Health”


"Hargai Kesihatan Anda"

"Kesihatan Anda, Keutamaan Kami"

"Anda Sihat, Anda Bahagia"Sebarang maklumat lanjut @ pembelian, sila hubungi saya:
Shaklee Independent Distributor (1118070)

Pls. Call / Msg / Whatsapp : 019-6436589
                                                  019-6436589
                                                  019-6436589

Kawasan COD: Melaka Sentral, Taman Asean, Batu Berendam, Pulau Gadung, Cheng, Malim, Pokok Mangga, Tanjung Kling, Tangga Batu, Bukit Rambai, Klebang, Limbongan, Tengkera, Bachang dan sekitar Bandar Melaka.

Pos Laju : Seluruh Malaysia…Salam Ceria………Aini.
** Produk-produk Shaklee adalah Makanan Kesihatan, bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnos atau menyembuhkan apa jua penyakit. Anda yang mengalami masalah kesihatan, digalakkan untuk mendapatkan nasihat dari pakar perubatan terlebih dahulu.
You may also like

Tiada ulasan:

VitaVitamin 2016. Dikuasakan oleh Blogger.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...