FAQ Tentang Vita-Lea Iron Formula Shaklee

1 Comments
Assalamualaikum, salam sejahtera.....

Vitalea merupakan multivitamin yang paling terawal diciptakan di Shaklee. Vitalea menjadi asas untuk semua set kesihatan Shaklee yang diperkenalkan.


FAQ Tentang Vita-Lea Iron Formula Shaklee

Mengapa Vitalea menjadi asas kepada semua set kesihatan seperti set untuk cantik, set untuk naik berat badan, set untuk kolesterol dan banyak lagi.

Banyak persoalan mengenai Vitalea ni. Jom tengok apakah FAQ yang biasa ditanya. Tapi sebelum tu, jom lihat sejarah mengenai Vitalea Shaklee ni ye.

1. Sejarah Awal Vitalea Shaklee.
Vitalea telah diciptakan pada tahun 1915. Ia merupakan antara multivitamin paling tertua di dunia. Ia direka oleh Pengasas Shaklee iaitu Dr. Forrest C. Shaklee. Tablet mewah berwarna hijau bersalut dengan spirulina. Asalnya dulu Vitalea dalam bentuk cecair, kemudian ia di patenkan dalam bentuk tablet. Vitalea pernah dipilih oleh Center of Science di USA sebagai Best Multi Vitamin di dalam Public Interest pada tahun 2000.

2. Satu Botol Vitalea Ada Berapa Biji Tablet Dan Tahan Untuk Berapa Lama?
Sebotol vitalea mengandungi 120 biji tablet, tahan dalam 2-4 bulan jika diambil secara konsisten.

3. Apakah Kandungan Di Dalam Vitalea?
Dalam setiap tablet Vitalea mengandungi 12 jenis vitamin dan 7 jenis mineral utama. Ia merupakan Multivitamin, Multimeneral dan Iron yang lengkap untuk setiap 1 tablet. Setiap 1 tablet vitalea, khasiatnya adalah menyamai dengan 40 hidangan lauk. Mampu ke kita makan 40 hidangan lauk setiap hari untuk mendapatkan nutrien yang lengkap ni, memang tak lah kan. Boleh muntah dibuatnya, So alternatif terbaik adalah, telan jer sebiji tablet vitalea sehari, confirm dapat khasiat yang lengkap tu kan. Vitalea mengandungi antaranya Vitamin A, D, E, C, Asid Folik, Kumpulan Vitamin B yang lengkap, biotin, kalsium, iodine, zat besi, magnesium, cooper dan zinc.

4. Mengapa Penutup Vitalea Jenis Kedap Udara?
Sebab dalam Vitalea terkandung Iron yang mempunyai sifat mudah teroksida. Contoh paling mudah, besi jika terdedah pada udara pasti cepat berkarat kan. So macamtu lah dengan Vitalea. Iron yang terkandung dalam Vitalea sangat bagus untuk membantu meningkatkan darah. 

5. Mengapa Vitalea Menjadi Salah Satu Vitamin Terbaik Di Dunia?
Shaklee telah menggunakan teknologi sistem penyerapan bioactivated berpaten untuk memastikan penyerapan vitamin dan mineral dalam tubuh berada pada tahap yang paling optimum. Vitalea diperlukan untuk pembentukan sel-sel darah merah yang disebabkan oleh kekurangan zat besi, iaitu pembentukkan hemoglobin.

6. Apakah Kelebihan Atau Peranan Asas Vitalea Terhadap Tubuh Badan Kita?
* Vitalea membantu memastikan penyerapan vitamin dan mineral yang lain lebih efektif.
* Vutalea membantu mencantikkan dan menegangkan kulit.
* Vitalea membantu memastikan kuku licin dan cantik.
* Vitalea membantu menguatkan akar rambut.
* Vitalea membantu mencegah penyakit tiroid atau benguk yang disebabkan oleh kekurangan iodine.
* Vitalea adalah sangat penting kepada ibu yang mengandung dan bersalin kerana zat besi membantu untuk penghasilan darah merah. Proses bersalin akan menyebabkan banyak kehilangan darah pada ibu. Kekurangan zat besi akan menyebabkan mudah pening dan pitam.

7. Apakah Pantang Larang Pengambilan Vitalea?
Vitalea tidak disyorkan kepada mereka yang menghidap SLE, Thalasemia dan yang alergi pada zat besi.

Demikian beberapa FAQ yang berkaitan dengan Vita-Lea Iron Formula Shaklee.


Untuk ketererangan lanjut atau sebarang pertanyaan, pembelian produk atau konsultasi percuma, boleh hubungi saya, Aini Musa 019-643 6589

(Shaklee ID : 1118070)
Sms / Whatsapp : 019-643 6589 (for fast response)

Terus WASAP :

http://www.wasap.my/60196436589

# Kawasan COD : Kedai Bata Malim, Melaka Sentral, Sekitar Taman Asean, Malim, Pokok Mangga, Limbongan, Bachang, Tengkera, Klebang.

**Penghantaran Melalui Pos Untuk Seluruh Malaysia.

Terima kasih

Salam ceria, Aini.....
You may also like

1 ulasan:

  1. ▶️ Kepada sahabat-sahabat yang masih menanti jodoh, memang benar jodoh dan pertemuan itu sudah tertulis. Namun, adakah anda telah berusaha sebaik mungkin untuk mencari?

    ▶️ Mungkin anda sebenarnya buntu di mana haruskah untuk mencari, dan bagaimana. Oleh itu, DAFTAR SEKARANG DI Jom Dating Malaysia atau www.jomdating.my secara PERCUMA dan sudah ramai juga yang berjaya menemui jodoh.

    BalasPadam

VitaVitamin 2016. Dikuasakan oleh Blogger.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...