Bantu Rawat Penyakit Kencing Manis Dengan Bantuan Vivix Shaklee

0 Comments
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم 

(Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang)

Assalamualaikum, salam sejahtera.....

Penyakit Kencing Manis (Diabetis) adalah penyakit yang sangat 'popular' yang suka menyerang rakyat Malaysia. Penyakit kencing manis ni adalah merujuk kepada bacaan gula (Glukosa) dalam darah kita yang memebihi paras normal. Secara umumnya, bacaan julat adalah seperti berikut :
* Jika angka yang keluar di Glucometer adalah dalam julat 3.9 hingga 5.5mmol/L, anda dikategorikan normal dan bebas dari penyakit kencing manis.
*Jika bacaan dalam julat 5.6 hingga 6.9mmol/L, anda harus berhati-hati kerana berisiko untuk menghidap kencing manis.
* Jika bacaan dalam julat 7.0mmol/L atau lebih maka anda adalah penghidap kencing manis. Silalah dapatkan nasihat dari doktor dengan segera.
Gula merupakan sumber tenaga untuk badan kita, tetapi jika diambil secara berlebihan akan timbulnya pelbagai masalah kesihatan yang tidak diingini.
Merawat Penyakit Kencing Manis Dengan Bantuan Vivix Shaklee

PengambilanVivix Shaklee secara berterusan dapat membantu merawat penyakit kencing manis, selain berfungsi sebagai antioksidan yang melindungi sel-sel badan dari kerosakan akibat serangan dari radikal bebas. Terdapat juga beberapa kes di mana, penyakit kencing manis sembuh sepenuhnya dengan pengambilan Vivix Shaklee secara konsistan. Ini semua kuasa Allah. Kita berikhtiar dan berdoa, selebihnya serah pada ketentuan Allah. Jika kita yakin, In sya Allah, pasti dapat hasil yang memuaskan.
Merawat Penyakit Kencing Manis Dengan Bantuan Vivix Shaklee
Vivix adalah satu-satunya supplemen di dunia yang mampu memperbaiki sel-sel badan manusia hingga ke peringkat DNA. Vivix juga sangat berkesan untuk merawat penyakit 3 serangkai iaitu kencing manis, darah tinggi dan penyakit jantung. Jika ada di antara kita yang menghidapi penyakit 3 serangkai ini, saya sangat syorkan supaya amalkan pengambilan Vivix Shaklee. Untuk maklumat lanjut tentang Vivix Shaklee, (Klik Sini) <<10 Kebaikan Vivix Shaklee>>

Bagaimana Vivix Shaklee membantu merawat penyakit kencing manis?
Ramuan Vivix yang terdiri daripada campuran botani yang kaya dengan Resveratrol dan Polifenol dapat memberi manfaat kepada pesakit kencing manis dengan cara :
1. Memperlahankan atau mengurangkan Sindrom Resistansi Insulin ("metabolic syndrome"). 
Vivix adalah antioksidan yang berkuasa untuk membantu melindungi dan membaiki sel-sel yang rosak. Jadi, pengambilannya secara berterusa dapat memberi manfaat dalam mengurangkan "Metabolic Syndrome" yang mengarah kepada penyakit kardiovaskular dan kencing manis yang disebabkan oleh kerosakan gen.

2. Mengawal Kepekatan Gula Dalam Darah.
Karbohidrat yang dicerna akan menghasilkan gula yang memberikan kita tenaga. Walaubagaimanapun, pengambilan karbohidrat yang tinggi seperti nasi, akan menyebabkan kandungan gula dalam darah kita meningkat. Dengan pengambilan Vivix, polifenol yang terkandung dalam Anggur Muscadine akan melambatkan pencernaan dan penyerapan karbohidrat dalam darah, dan seterusnya mengelakkan pengumpulan gula yang tinggi yang menyebabkan terjadinya penyakit kencing manis.

3. Mengelakkan Kerosakan Mata, Menggalakkan Penyembuhan Luka Dengan Segera.
Polifenol Anthocyanins yang terkandung di dalam Vivix membantu dalam membaiki penglihatan dan menyembuhkan luka dengan segera.

4. Mencegah Pembentukan Protein AGE.
Protein AGE (Advanced Glycation End Products) terhasil daripada protein dan gula berlebihan dalam badan. Ia boleh menyebabkan atherosclerotic, sel mati dan komplikasi penyakit kencing manis. Salah satu dari mekanisma anti-penuaan Vivix adalah dengan memperlahankan pembentukan protein AGE ini.

Jom kita lihat beberapa testimoni pesakit kencing manis yang telah sembuh dengan pengambilan Vivix Shaklee.
#Testimoni 1
Merawat Penyakit Kencing Manis Dengan Bantuan Vivix Shaklee

# Testimoni 2
Merawat Penyakit Kencing Manis Dengan Bantuan Vivix Shaklee

# Testimoni 3


# Testimoni 4

Merawat Penyakit Kencing Manis Dengan Bantuan Vivix Shaklee
# Testimoni 5

# Testimoni 6

Merawat Penyakit Kencing Manis Dengan Bantuan Vivix Shaklee

# Testimoni 7
Merawat Penyakit Kencing Manis Dengan Bantuan Vivix Shaklee

Orang kata, mencegah lebih baik daripada mengubati. Beringat sebelum terkena. Jangan ambil mudah bab menjaga kesihatan ni, lebih-lebih lagi jika kita ada sejarah keluarga yang menghidap kencing manis. Kemungkinan kita juga akan mendapat penyakit tersebut adalah lebih kurang 10%. Jika anda menghidapi penyakit kencing manis bolehlah berikhtiar dengan Vivix Shaklee. Dengan adanya testimoni-testimoni di atas, ternyata Vivix Shaklee mampu membantu merawat penyakit kencing manis. Kuasa penyembuhan, Allah yang tentukan. Sambil amalkan Vivix, jangan berhenti berdoa memohon kesembuhan daripada yang Maha Berkuasa!

Orang yang sihat dan berkemampuan juga digalakkan untuk mengamalkan Vivix, kerana mencegah itu lebih baik daripada mengubati, betul tak. Selain itu Vivix ni sangat bermanfaat untuk kesihatan yang menyeluruh tau.

Vivix untuk sihat, Vivix untuk cantik dan Vivix untuk berat badan ideal, memang hebat dan terbaik Vivix ni kan.....

Jadi apa tunggu lagi! Pesakit kencing manis adalah sangat disyorkan untuk mengamalkan Vivix Shaklee ni tau.

Untuk keterangan lanjut atau sebarang pertanyaan, pembelian produk atau konsultasi secara percuma, boleh hubungi saya Aini Musa 019-6436589.

Anda juga boleh membuat pembelian terus dengan Shaklee secara cepat dan mudah, Sila Klik Beli Sekarang.


Merawat Penyakit Kencing Manis Dengan Bantuan Vivix Shaklee

Anda berminat untuk menjadi Pengedar Sah Shaklee?
Dengan kualiti produk yang terbukti selamat dan berkesan, saya memerlukan lebih ramai pengedar untuk memenuhi keperluan di setiap negeri termasuk Indonesia, Singapura dan Brunei.

Hubungi saya Aini Musa 019-6436589 jika berminat menjadi pengedar, kehadiran anda amat dialu-alukan!


(Shaklee ID : 1118070)
Sms/whatsapp : 019-6436589 (for fast response)

# Kawasan COD : Tesco Cheng, Kedai Bata Malim, Melaka Sentral, Taman Asean, Batu Berendam, Pulau Gadung, Malim, Pokok Mangga, Limbongan, Tengkera, Bachang.

** Penghantaran Pos Untuk Seluruh Malaysia.

Terima kasih.

Salam ceria, Aini.....You may also like

Tiada ulasan:

VitaVitamin 2016. Dikuasakan oleh Blogger.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...