Set Vitamin Shaklee Untuk Bersukan Agar Bertenaga Dan Cergas

0 Comments

Assalamualaikum, selamat sejahtera.....

Orang yang bersukan memerlukan banyak tenaga. Untuk meningkatkan tenaga, mereka perlu mengamalkan gaya hidup yang sihat, namun tidak semua di antara kita berjaya mengamalkan gaya hidup yang sihat. Ini mungkin disebabkan oleh kekangan masa dan lambakan makanan segera yang pelbagai yang terdapat di Malaysia ini. Pengambilan makanan yang berkhasiat dan seimbang adalah sangat penting, demi menjaga keseimbangan nutrisi yang cukup pada badan agar tetap sihat dan cergas walaupun bersukan. Selain itu pengambilan vitamin-vitamin tertentu juga amat penting bagi meningkatkan tenaga dan kecergasan badan.


Set Vitamin Shaklee Untuk Bersukan Agar Bertenaga Dan Cergas

Shaklee ada menyediakan beberapa supplemen yang terbaik, bagi membantu kita agar dapat meningkatkan tenaga dan kecergasan ketika bersukan. Vitamin-vitamin yang dicadangkan untuk bersukan adalah :


Set Vitamin Shaklee Untuk Bersukan Agar Bertenaga Dan Cergas

1. Performance Drink (PD)
PD merupakan minuman sukan pertama bagi para atlet di Amerika Syarikat. Minuman ini telah banyak membantu mereka dalam mencipta rekod dunia dalam dunia sukan. Ujian klinikal membuktikan rumusan ekslusif OptiCarb yang sudah dipatenkan ini akan meningkatkan tenaga otot sebanyak 6 kali ganda, memberikan tenaga dan memelihara sirkulasi bendalir dalam tubuh. Berbanding dengan minuman sukan yang lain, PD mempunyai lebih 67% otot glikogen (sumber tenaga) dan menyediakan tenaga dari 3 jenis karbohidrat dengan segera.  Ia juga bukan  saja meningkatkan tenaga, malah berupaya untuk mempercepatkan pemulihan luka dalaman. 


Set Vitamin Shaklee Untuk Bersukan Agar Bertenaga Dan Cergas

2. Energizing Soy Protein (ESP)
ESP Shaklee ini merupakan satu-satunya produk di dalam pasaran yang menjamin penyediaan 9 asid amino penting yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh manusia. Ia turut diperkaya dengan 5 sumber vitamin dan 4 sumber mineral. Sangat sesuai untuk semua peringkat usia. Manakala, kandungan Indeks Glisemik (G.I) yang rendah iaitu 39, menjadikan ia juga sangat sesuai untuk penghidap kencing manis. Satu hidangan ESP ini bersamaan dengan 2 kali ganda daging, 4 kali ganda telur, 12 kali ganda susu rendah lemak, tiada kolestrol, tiada asid uric dan sangat mudah diserap oleh tubuh manusia. Ini menjadikannya sangat membantu dalam meningkatkan tenaga untuk bersukan. 


Set Vitamin Shaklee Untuk Bersukan Agar Bertenaga Dan Cergas

3. Vitamin B Complex
B Complex Shaklee mengandungi 8 komponen penting vitamin B, termasuk 100% biotin dan asid folik. B Complex berupaya untuk bantu proses penghadaman, menukar lemak, karbohidrat dan protein kepada tenaga dan sekaligus mengurangkan masalah keletihan / kelesuan. B Complex juga dapat memastikan kesihatan fungsi saraf, sekaligus meredakan tekanan. 


Set Vitamin Shaklee Untuk Bersukan Agar Bertenaga Dan Cergas

4. Vita-Lea Iron Formula
Setiap tablet Vitalea mengandungi 30 nutrisi lengkap, 12 vitamin dan 7 mineral penting sebagaimana yang disarankan oleh RDA.  Vitalea adalah pelengkap nutrisi bagi mereka yang mengamalkan diet yang tak seimbang. Vitalea adalah penambah tenaga segera di mana ia memberi tenaga, kecergasan tubuh dan kekuatan mental. Sebab itu ia sangat penting untuk mereka yang suka bersukan.


Set Vitamin Shaklee Untuk Bersukan Agar Bertenaga Dan Cergas


5. OsteMatrix
 Tablet kalsium yang paling seimbang yang memastikan kadar penyerapannya adalah 99%. Kalsium menguatkan tulang, menghalang osteoporosis dan berupaya merawat tulang retak. Pengambilan 600mg kalsium sebelum tidur akan memperbaiki kebas-kebas, kekejangan, sakit sendi dan artritis.

Set Vitamin Shaklee Untuk Bersukan Agar Bertenaga Dan Cergas

6. SR Vita-C Plus
Setiap tablet Vita C mengandungi 7.5 buah oren termasuk kulitnya. Vita C berupaya membina sel darah merah yang sihat untuk penyerapan zat besi yang lebih baik, membantu sel darah putih menentang bakteria dan kuman, mengukuhkan sistem imun, mengurangkan  symptom flu dan selsema.

Jadi inilah supplemen-supplemen shaklee yang terbaik, yang sangat membantu dalam mengekalkan badan yang aktif dan cergas serta meningkatkan tenaga, walaupun kita bersukan. 

Bagi anda yang sedang mencari supplemen yang terbaik untuk diri anda, agar kekal cergas dan bertenaga walaupun bersukan, jom lah ambil supplemen shaklee. Jadilah individu yang bijak.Pilihlah vitamin yang sentiasa selamat, semulajadi dan sentiasa berkesan untuk diri anda. Jom bertukar ke arah yang lebih baik.

Untuk keterangan lanjut atau sebarang pertanyaan, pembelian produk atau konsultasi secara percuma, boleh hubungi saya Aini Musa 019-6436589. Klik Sini


(Shaklee ID : 1118070)
Sms / whatsapp : 019-6436589 (for fast response)

# Kawasan COD : Tesco Cheng, Kedai Bata Malim, Melaka Sentral, Sekitar Taman Asean, Batu Berendam, Pulau Gadung, Malim, Pokok Mangga, Limbongan, Tengkera, Bachang.

** Penghantaran Pos Laju Untuk Seluruh Malaysia.

Terima kasih.

Salam ceria, Aini.....You may also like

Tiada ulasan:

VitaVitamin 2016. Dikuasakan oleh Blogger.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...